E-g-g ဥ

ဒီေန႔ ဘဲဥခ်င္ရည္ဟင္း ခ်က္တယ္။ ကၽြန္မနဲ႔ ကၽြန္မေမာင္နဲ႔ ေတြးမိတဲ့ ဥေတြအေၾကာင္း conversation ေပါ့ေနာ။

Bro: နင္ ၾကက္ဥနဲ႔ ဘဲဥနဲ႔ ခြဲတတ္လား။
Me: ၾကက္ဥက အဝါေရာင္၊ ဘဲဥက အျဖဴ။
Bro: Wrong. ျမန္မာ ႏိုင္ငံက ၾကက္ဥေတြ အကုန္လံုး အဝါေတြလား။ ဖီဂ်ီ မွာေရာင္းတဲ့ ၾကက္ဥက အဝါေရာ၊ အျဖဴေရာ။

(ကၽြန္မက စဥ္းစားတယ္၊ ဖီဂ်ီ မွာ ဘဲျခံမရွိတာ ေတာ့အမွန္ပဲ။ တခ်ိဳ႕ေတာ့ ဘဲေမြးတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဥေရာင္းစားေလာက္ေအာင္ အေမြးဘူး။ သူ႔အိမ္အတြက္ အသားစားဘဲ တစ္ေကာင္ ႏွစ္ေကာင္ ေလာက္ပဲေမြးတာ။ ေရာင္းသမွ်ဥေတြက ၾကက္ျခံကထြက္တာ။)

Me: အင္း မသိဘူး။ ငါမွတ္မိသေလာက္ေတာ့ ဘဲဥက အႏွစ္ပိုမ်ားသလားလို႔။
Bro: ငန္းဥ ဆိုရင္ေကာ ဘယ္လိုေနမလဲမသိဘူး၊ ငန္းဥ ေရာင္းလား။
Me: ငန္းဥ ငါတို႔ မစားဘူး၊ ငန္းဥမရွိဘူး။ ငန္းက အေကာင္ေပါက္တာ။ ဟို ေျမြအေကာင္ေပါက္သလိုေပါ့။
Bro: hehehe. ငုံးဥကေရာ၊ ရာသီအလိုက္ဥတာလား။
Me: ငံုးက ရာသီမရွိဘူး၊ ဥခ်င္တဲ့အခ်ိန္ဥတာ။ သူဥခ်င္ပါတယ္ဆိုမွ ရာသီေစာင့္ေနရမွာလားေနာ္။
Bro: ဟို Turkey ဥကေရာ။
Me: Turkey ဥ မစားဖူးဘူး။ ဥမဥဘူး ထင္တယ္။
Bro: ဥေတြကို ဘယ္လို ခြဲလဲ မသိဘူး
Me: အင္း ငါလဲမသိဘူး။ ငါေတာ့ အေကာင္လိုက္ေပါက္တာပိုၾကိဳက္တယ္။
Bro: hmm...

(ကၽြန္မတို႔ ႏွစ္ေယာက္ နဲနဲ အေတြးနယ္ခ်ဲ႕လိုက္ ၾကတယ္။ ဒါနဲ႔ ေရွ႕မွာရွိတယ့္ ဘဲဥကို ဇြန္းနဲ႔ ဖဲ့ရင္း ကၽြန္မေမာင္ကို ျပန္ေမးတယ္)

Me: ဒါဆို၊ ဒါကို ဘယ္လိုေခၚလဲ။ ဘဲဥခ်င္ရည္ဟင္း လား၊ ၾကက္ဥခ်င္ရည္ဟင္းလား။ ၾကက္ဥခ်င္ရည္ဟင္ ရယ္လို႔ မရွိဘူးမိုလား။
Bro: hmm...
Me: hmm...

ဘဲဥ၊ ၾကက္ဥ ခြဲျခားမတတ္တဲ့ ကၽြန္မတို႔ ႏွစ္ေယာက္ အတြက္ကေတာ့ ဥဟင္းခ်က္တိုင္း ေတြးေတာဆဲ၊ စဥ္းစားဆဲ၊ mystery ပါပဲ။ သိတဲ့လူမ်ားရွိရင္ enlighten ၾကပါဦးေနာ။ ကၽြန္မတို႔ mystery ေလးရွင္သြားေအာင္ေပါ့ေနာ။

4 comments:

Anonymous said...

ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ မစဥ္းစားပါဘူး
ဒါေပမယ့္ ဘဲဥကနည္းနည္းပိုညွီမယ္ထင္တယ္ေနာ္

NLS said...

ဘဲဥက အႏွစ္ပိုမ်ားတယ္။ ကိုလက္စထေရာ ပိုမ်ားမယ္ ထင္တယ္။ ငန္းဥ ဆိုတာလည္း ရွိတယ္။ သူက ႀကီးတယ္။ တခ်ိဳ႕ေတြ စားၾကတယ္။ ငန္းဥက သိပ္ဆိမ့္တယ္လို႔ ေျပာၾကတယ္။ ဘဲငန္းဥ ရွိသလို ငန္းေႁမြက ဥကိုလည္း ငန္းဥလို႔ ေခၚေသးတယ္။ ဟင္းခ်က္စားတဲ့အခါ ဘဲဥက ပိုအရသာရွိလို႔ ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းလို႔ ေခၚၾကတာပါ။ ၾကက္ဥနဲ႔ ခ်က္ေတာ့လည္း ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းေပါ႔ :)

ေမ said...

ၾကက္ဥက ေပ်ာ့တယ္ ... ခ်က္စားလို႔ မေကာင္းဘူး ... ဘဲဥက ပိုမာတယ္ ... မန္က်ည္းသီး၊ ငရုတ္သီးေလးနဲ႔ ခ်ဥ္ေရဟင္းေလး ခ်က္စားရင္ သိပ္ေကာင္း ... ေျပာရင္း စားခ်င္လာလို႔ နက္ျဖန္ကာ ခ်က္စားဦးမယ္။
ေနာက္တခု ထင္တာေျပာၾကည့္မယ္ ... ၾကက္ဥက စက္နဲ႔ ထုတ္ၾကတယ္မဟုတ္လား ... ဘဲဥက သဘာ၀အတိုင္းပဲ ထုတ္ၾကတာထင္တယ္ ... ေနာက္ဆံုးတခု... ျမန္မာျပည္ကလဲြရင္ တျခားႏိုင္ငံေတြမွာ ဘဲဥက ပိုရွားတယ္၊ ေစ်းလဲပိုၾကီးတယ္။

Laura Grenier said...

I find this conversation about eggs and their colors very interesting.